HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





14 Temmuz 2012 Cumartesi

Böğürtlen Reçeli

Merhaba, çalışkan blogcu geldiiii..Yaz tatilinde olmam nedeniyle sıklıkla blogumu güncellemeye başladım ya sevindirik oldum :))
Efenim bugün böğürtlen reçeliyle karşınızdayım.
Bunun için gerekli malzemeler 1,5 kilo kadar böğürtlen ,4 büyük bardak toz şeker,iki çay bardağı kadar su,bir limonun suyu..
Yapılışına gelince; 
          1-Böğürtlenler bahçeden toplanır,minik sapları koparılır.Hızlıca sudan geçirilir ve süzülmeye bırakılır.Sudan geçirmemizin sebebi, böğürtlenin kendine has minik minik tozları var..
          2-Dört büyük su  büyük bardağı  şeker,bir limonun suyu ve iki çay bardağına yakın su ,bir tencereye konulup kaynayıncaya kadar eritilir.
          3-Şerbet kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra böğürtlenler içine atılır.
          4-Tam 20 dakika kaynatılır.
          5-Kaynama sırasında oluşan köpükler delikli bir kaşık yardımıyla alınır.
          6-20 dakika kaynayan reçelimiz soğumaya bırakılır,temiz kavanozlara doldurulup saklanır.
          7-Ertesi gün kahvaltıda afiyetle yenilir..











İster kaymakla, ister tereyağıyla, ister yoğurtla servis edin,afiyet şeker olsun..Sevgilerimle Zehr@