Merhaba, çalışkan blogcu geldiiii..Yaz tatilinde olmam nedeniyle sıklıkla blogumu güncellemeye başladım ya sevindirik oldum :))
Efenim bugün böğürtlen reçeliyle karşınızdayım.
Bunun için gerekli malzemeler 1,5 kilo kadar böğürtlen ,4 büyük bardak toz şeker,iki çay bardağı kadar su,bir limonun suyu..
Yapılışına gelince;
1-Böğürtlenler bahçeden toplanır,minik sapları koparılır.Hızlıca sudan geçirilir ve süzülmeye bırakılır.Sudan geçirmemizin sebebi, böğürtlenin kendine has minik minik tozları var..
2-Dört büyük su büyük bardağı şeker,bir limonun suyu ve iki çay bardağına yakın su ,bir tencereye konulup kaynayıncaya kadar eritilir.
3-Şerbet kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra böğürtlenler içine atılır.
4-Tam 20 dakika kaynatılır.
5-Kaynama sırasında oluşan köpükler delikli bir kaşık yardımıyla alınır.
6-20 dakika kaynayan reçelimiz soğumaya bırakılır,temiz kavanozlara doldurulup saklanır.
7-Ertesi gün kahvaltıda afiyetle yenilir..
İster kaymakla, ister tereyağıyla, ister yoğurtla servis edin,afiyet şeker olsun..Sevgilerimle Zehr@