HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





27 Temmuz 2010 Salı

PESTO SOS

Pesto soslu İtalyan makarnasını sevmeyen var mıdır acep?Bence yoktur:)))
Genel olarak günlük hazırladığım bu sosun  uzun ömürlü olmasını istedim  ve kışında taze fesleğenle pesto soslu makarna yapabilmek için bu yönteme başvurdum efendim.Yöntemi biliyorsunuz, geçen yıl da dometes sosu yapmıştım aynı yöntemle...

MALZEMELER:

1-Taze fesleğen( Bir sepet dolusu, yukarıdaki kadar)
2-Bir baş sarımsak
3-Beş tahta kaşık ölçüsünde zeytinyağı
4- Yeteri kadar tuz 
5-Bir küçük su bardağı su
6-Kapağı yeni olan kavanozlar


 YAPILIŞI:

Bahçeden taze fesleğenler toplanır,toplama işlami sırasında nefis kokudan bayılınır:)) İtina ile yıkanan fesleğenler incecik kıyılır.Daha sonra  sarımsaklarla birlikte robotta çekilir.Zeytinyağı, su ve tuz ilave edilerek pişirilir.Beş altı dakika kaynatıldıktan sonra sıcak sıcak ve hızlı bir şekilde  kavanozlara doldurulur ve ters çevrilir. Soğuyuncaya kadar ellenilmez. Kışında afiyetle yenilir..
Zehr@