HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





13 Ağustos 2008 Çarşamba

Erişte

Kış hazırlıklarına devam :)
Bugün de erişte yaptım...

Kuruyan yufkalar şeritler halinde kesilir,üst üste konur ve incecik kesilir.

Açılan yufkalar temiz bezlere serilerk biraz kurutulur..

Bezeler biraz kalın olarak açılır..

Oldukça sert bir hamur yoğrulur..
MALZEME:
20 yumurta,
5 kg un,
2 kğ köy sütü,
tuz,
YAPILIŞI:
Yumurtalar ve süt(kaynatılmış soğutulmuş köy sütü)iyice karıştırılır.Tuz eklenir. Un iki üç kerede eklenerek sert bir hamur elde edilir.(Mantı hamurundan daha sert bir hamur olacak)Bezelere ayrılacak.Benim 21 bezem oldu.Üstü örtülür ki hamur kurumasın. Biraz dinlendirilir.(yarım saat kadar)