HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





31 Ocak 2018 Çarşamba

Bir Yelkovan Kuşunun Ardından. .

Merhaba..
Bazı sözcükler vardır, çok sevdiğimiz hani..Niye sevdiğimizi zamanı gelince öğrendiğimiz. Bazılarının da ,  anlamını hayat felsefesi yaptığımız içindir , çok sevmemiz..Bundandır merhaba sözcüğünü sık kullanmam. Balonlu bir çocuğa , dondurma yalayan başka bir çocuğa, el ele tutuşan yaşlı çiftlere , bir kediye , kelebeğe, hatta rüzgara bile Merhaba derim ben..Merhaba demem için tanışıyor olmam gerekmez , kalben karşılaşmam yeterli. .
Niye sevdiğimi  yeni öğrendiğim bir sözcük var , yelkovan..Saatin yelkovanını , yelkovan kuşlarını, Orhan Veli 'nin Gün Olur Alır Başımı Giderim adlı yelkovan kuşlu şiirini. .Ocak ayında, İstanbul Boğazı'ndaki yelkovan kuşlarının , sürüler halindeki danslarını hep çok sevmişimdir..
En küçük kardeşimi , Ocak ayında doğurmuş annem.Yelkovan kuşları zamanı yani..Çok hareketli ,hızlı, okyanusları, uzak denizleri çok severmiş yelkovan kuşları. Küçük kardeşim de hep çok sevdi uzakları, denizi ,yolları , Boğazı..ha bir de türküleri...O da çok hızlı ve hareketliydi..O kadar ki yarım bıraktı her şeyi ..Güzel kalbi dayanamadı, bu dünyanın çirkinliklerine..Bundan böyle her Ocak'ta gökyüzü ve İstanbul Boğazı sen dolacak sevgili kardeşim..Güle güle. .
Fotoğraf alıntıdır. .