HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





17 Ağustos 2016 Çarşamba

Erik Pestili

Merhabalar ❤
Çalışkan karınca iş başında yine..Evimizin bahçesinde iki ağaç Anjelik eriği var..Bu zamanlarda hasat ediyoruz ancak , hiç ilaç atmadigimiz için içinde böcüklerimiz var 😊 Bir şeyler üretirken, böcuklu kısımlarını kesip ayıklamak bir hayli uzun sürüyor ama biliyorum ki tamamen doğal  ..zahmete değiyor. .Geçtiğimiz yıl likör yapmıştım, bu yıl da pestil yaptım. .Pestil yapmayı ilk kez denedim ve çok kolay geldi bana..Nedense , cesaret edemiyordum yapmaya. .Sevcan 'cım yapınca, ben de cesaretlendim..Sonuç harika..Haydi ben de sizi cesaretlendireyim 😀
Daha önce paylaştığım meyve suyu tarfimizdeki gibi yapıyoruz ..tek fark nişasta koymak. .Ben yinede anlatayım efenim :
Meyveler ,böcuklerinden ayıklandı , tencereye koyuldu.Beş , altı kilo kadardı..üzerine 2 büyük bardak temiz su koyup pişirme işlemini başlattım.Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha pişirmeye devam edip , 4 küçük su bardağı şeker ve beş altı parça limon tuzu ilave ettim.Pişirme işlemine 15 dakika daha devam ettim.Altını kapatıp, el blenderi ile iyice çırptım.Sonra yine altını yaktim , bir yandan da , bir kasede 4 kaşık buğday nişastası ve bir kaşık unu suyla açtım ve kaynayan pestilin içine ilave ettim. 15 -20 dakika daha pisirdikten sonra , içine irice dövülmüş ceviz ekleyip , karıştırıp, altını  kapattım. Tepsilere yağlı kağıt kapladim.Ne çok ince ne çok  kalın olacak  şekilde tepsilere paylaştırdım.Kızgın güneşte iki günde kuruyor. .benim balkonum öğleden sonralari güneş aldığı için  3 günde kurudu.
Kuruyan pestilleri yağli kağıttan hiç  çıkarmadan rulo yapıp, şeritler halinde kestim.Kapaklı , büyük bir tupurwer kaba doldurup, buzdolabına kaldırdım.Tadı nefis oldu.İstediğiniz her meyve ile aynı tarifi uygulayip , yapabilirsiniz..ölçüleri daha az tutup, denersiniz belki..Bence deneyin. .Sevgilerimle Zehra