HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





22 Haziran 2016 Çarşamba

Ev Yapımı Meyve Suyu

Merhabalar. .
Yazsal çalışmalara devam ediyoruz efendim..Eğer sizinde , ağaçtan toplama gibi imkânlarıniz varsa , bir yığın meyveyi nasıl ziyan etmeden değerli hale getiririm düşünceniz vardır tabi değil mi? İşte yöntemlerden biri meyve suyu yapmak..Nasıl mı? Çok kolay.Tarif sevgili , canım arkadaşım Sevcan 'a ait..
4-5 kilo meyve
1 su bardağı  temiz su
3 küçük su bardağı  şeker
5-6 adet limon tuzu
  DİP NOT : İsteyen şekersiz de yapabilir..Ya da cok daha az koyabilir.

Benim meyvelerim kırmızı erik , yaz armutu , yaz elması, kiraz ve buraya (Gökçeada ) özgü karadut idi..Siz tek bir meyveden de yapabilirsiniz. Benimki karışık meyve suyu oldu..

Meyveleri çekirdeklerinden ayikliyoruz.Bir bardak su ile pişirmeye başlıyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra, 15 , 20 dakika daha pişiriyoruz.Meyveniz az sulu ise 15 dakika yeterli. .
Daha sonra 3 su bardağı şekeri ve limontuzunu ilave ediyoruz .10 dakika daha pişirip , ocağı kapatıyoruz. El blenderi ile ezip , sıcak sıcak, steril kavanozlara , yeni kapaklar ile doldurup , ters çeviriyoruz.Soğuyuncaya kadar bekletiyoruz.
Daha sonra , bayramda misafirlerimize ikram ederken soğuk su ile açıyoruz. (Konsantre olduğu için )
Bence denemelisiniz , yaparsanız afiyet olsun , kolay gelsin..
Sevgilerimle Zehra. .