Merhabalar. .
Yazsal çalışmalara devam ediyoruz efendim..Eğer sizinde , ağaçtan toplama gibi imkânlarıniz varsa , bir yığın meyveyi nasıl ziyan etmeden değerli hale getiririm düşünceniz vardır tabi değil mi? İşte yöntemlerden biri meyve suyu yapmak..Nasıl mı? Çok kolay.Tarif sevgili , canım arkadaşım Sevcan 'a ait..
4-5 kilo meyve
1 su bardağı temiz su
3 küçük su bardağı şeker
5-6 adet limon tuzu
DİP NOT : İsteyen şekersiz de yapabilir..Ya da cok daha az koyabilir.
Benim meyvelerim kırmızı erik , yaz armutu , yaz elması, kiraz ve buraya (Gökçeada ) özgü karadut idi..Siz tek bir meyveden de yapabilirsiniz. Benimki karışık meyve suyu oldu..
Meyveleri çekirdeklerinden ayikliyoruz.Bir bardak su ile pişirmeye başlıyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra, 15 , 20 dakika daha pişiriyoruz.Meyveniz az sulu ise 15 dakika yeterli. .
Daha sonra 3 su bardağı şekeri ve limontuzunu ilave ediyoruz .10 dakika daha pişirip , ocağı kapatıyoruz. El blenderi ile ezip , sıcak sıcak, steril kavanozlara , yeni kapaklar ile doldurup , ters çeviriyoruz.Soğuyuncaya kadar bekletiyoruz.
Daha sonra , bayramda misafirlerimize ikram ederken soğuk su ile açıyoruz. (Konsantre olduğu için )
Bence denemelisiniz , yaparsanız afiyet olsun , kolay gelsin..
Sevgilerimle Zehra. .
6 yorum:
Süper bir fikir ellerinize sağlık.
sevgiler nese
Teşekkürler Neşe 'cim , benden de sevgiler. .
Ben genelde vişneleri derin dondurucuya koyup yapıyorum meyve suyunu ama bunuda denemek isterim. Teşekkürler.
Sizin ki de iyi bir yöntem ancak, çok meyve için bu yöntem etkili. .denerseniz , memnun kalırsınız. .kolay gelsin Sevgiler
Karışık olarak yapılması iyi fikir. Afiyetle tüketin.
Çok teşekkür ederim sevgili Gezgin Kova ..sevgiler
Yorum Gönder