HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





6 Eylül 2013 Cuma

Hanım Dilendi,Bey Beğendi

     Merhaba dostlar..
     Malum emeklilik günleri başladı..Havalarda biraz soğuyunca evdeki yünleri ortaya döktüm ve küçük bir battaniye örmeye karar verdim.Hepinizin bildiği ''hanım dilendi bey beğendi'' motiflerini hep sevmişimdir ama o motiflerle bir şey örmek kısmet olmamıştı..Benim ki biraz geometrik olacak ama..
Neyse dün epeyce oyaladı beni bu iş ve epeyce de güldürdü.Motifi işlerken aklıma annelerimizin modaya uyarak bize yaptıkları çeyizler geldi. Diz Örtüsü.. Bir de Lizöz denen gecelik üzerine giyilecek, yünden veya orlondan garip bir şey...Hatırladınız mı? Annemin ve arkadaşlarının da vardı diz örtüleri,güne gittiklerinde çantalarından çıkartır ve mini etekli bacaklarını örterlerdi.Annem bana da yapmıştı tabi; kırmızı beyaz çizgi çizgi..Evlendikten kısa bir süre sonra mavi,hiç giymediğim lizözüm ve hiç kullanmadığım diz örtüm çöpü boylamıştı..Yıllar sonra anneme söyleyince zılgıtı yemiştim:)
     Bugün ise çok sevdiğim Kapalı Çarşı ve Eminönü'ne gittik eşimle.Ada'dan gelirken yazlık komşumuz Ziya amcaya İstanbul'dan bir şey ister misiniz? deyince Hacı Bekir'den çifte kavrulmuş lokum isterim diye şaka yaptı..Biz de bu gün gidip aldık tabi ki..Bayılıyorum oralara, rengarenk, mis kokular,bin bir çeşit insan..Ve Eminönü'ne gidenlerin olmazsa olmazı Kuru Kahveci Mehmet Efendi'den kahve almak...
    İşte bu da motifim..Battaniye bitince de paylaşırım artık..
Sevgilerimle Zehr@