Herkese merhaba:)
Kış hazırlıklarına devam ediyoruz efendim..Bu kez biber salçası yaptık.Vereceğim ölçüler sizi şok edebilir ama biz Antepliler çok salça tüketiriz.Ki benim ölçülerim yine de az :)
Gelelim nasıl yapıldığına;
23 Kilo tatlı kırmızı biber
42 Kilo acı kırmızı biber
Biz silerek yaptık,sulanıp elimizi yakmasın diye.
Güzelce ayıklanır ve güneşe serilir.
Bu işlem biberlerin solması içindir.
Bir gün sonra sanayi tipi makinede çekilir.
Tepsilere konulur ve Güneş'e serilir..
3-4 gün sonra tuzlanıp kavanozlara doldurulacak ve salçamız hazır olacak.
Yaklaşık 10-12 Kg salçamız çıkacak..
Hüseyin abi yetiştirdiğin şahane Antep biberleri için teşekkür ediyorum.
Herkese sevgiler Zehr@
Örtmenim afiyetle ye, maşallah sana ben geçen sene 2 kilo patlıcan oyup kuruttum da bir hafta ellerim uyuştu (kibarlıktan ölecem:)
YanıtlaSilHiç kaynatmayacaksın demek, tamamen güneş. Bilmiyordum valla :)
Harikasiniz kizlar tebrik ediyorum sizi kışa hazirsiniz
YanıtlaSilVallaha daha çok eksiğimiz var Şehnaz:)Teşekkürler
YanıtlaSilLeylak örtmenim ben de tek olsam çok zorlanırdım tabi Yardımcılarım çoktu;annem,kız kardeşim ve lojistik işlerinde eşim çok yardım ettiler :)
YanıtlaSilBiz hiç kaynatmayız Nurşen'cim Güneşte pişer ve harika olur..
maşallah suphanallah diyorum ki, Nazar kem göz değmesin :))
YanıtlaSiltam usulüyle olmuş salçalar.
hayranınım zehram.. keşke orda olsaydım elim değip bende destek olsaydım.. bayılırımmm
:)))
YanıtlaSilŞahanesin ellerinize sağlık afiyetle tüketin.
Nuraycım çok teşekkürler,arkadaşların nazarı değmez ki :)
YanıtlaSilKeşke olsaydın,güle oynaya yapardık salçaları :)
Çınar'cım çok teşekkürler :)
YanıtlaSil