Pesto soslu İtalyan makarnasını sevmeyen var mıdır acep?Bence yoktur:)))
Genel olarak günlük hazırladığım bu sosun uzun ömürlü olmasını istedim ve kışında taze fesleğenle pesto soslu makarna yapabilmek için bu yönteme başvurdum efendim.Yöntemi biliyorsunuz, geçen yıl da dometes sosu yapmıştım aynı yöntemle...MALZEMELER:
1-Taze fesleğen( Bir sepet dolusu, yukarıdaki kadar)
2-Bir baş sarımsak
3-Beş tahta kaşık ölçüsünde zeytinyağı
4- Yeteri kadar tuz
5-Bir küçük su bardağı su
6-Kapağı yeni olan kavanozlar
YAPILIŞI:
Bahçeden taze fesleğenler toplanır,toplama işlami sırasında nefis kokudan bayılınır:)) İtina ile yıkanan fesleğenler incecik kıyılır.Daha sonra sarımsaklarla birlikte robotta çekilir.Zeytinyağı, su ve tuz ilave edilerek pişirilir.Beş altı dakika kaynatıldıktan sonra sıcak sıcak ve hızlı bir şekilde kavanozlara doldurulur ve ters çevrilir. Soğuyuncaya kadar ellenilmez. Kışında afiyetle yenilir..
Zehr@