Merhaba;
Bugün bizim yöreye (Gaziantep) ait bir yemekle karşınızdayım.Adı ''Yapma''. Orjinalinde ana malzeme köftelik bulgur,baharat ve dövülmüş siyah ettir.Ancak bu tarifte et yok.Anneciğimin icat ettiği bayat ekmekleri değerlendirme yöntemlerinden biridir.
YAPMA'NIN YAPILIŞI
1-Bayat ekmekleri derince bir tepside bol suyla ıslatıyoruz.
2-Başka derin bir leğene köftelik bulguru koyuyoruz.
3-İyice ıslanan ekmekleri iki elimizin içinde sularını sıkarak alıp bulgurun üzerine ekliyoruz.
4-İyice yoğuruyoruz.
5-Biraz karabiber,
6-Biraz pul biber,
7-Biraz kekik,
8-Biraz tuz ekliyoruz ve yine yoğuruyoruz.
9-Hamurumuz elimize yapışmayacak kıvamda olacak.
10-Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki elimizin içinde ayalıyoruz.Yani yapma yapıyoruz.:))
11-Kızgın yağa atıp kızartıyoruz,
12-Yanında ayran ve acı yeşil biberle servis ediyoruz.
13-Afiyet olsun,bence mutlaka yapmalısınız,çıtır çıtır harika bir tat oluyor.Hem de bayat ekmekler çöpe gitmiyor...
DİP NOT:
Arkadaşlar şimdi siz bana ölçü soracaksınız ama göz kararı yapıyorum ben bu yemeği.Sadece şunu söyleyebilirim; ekmeği bulgurun üzerine eklediğinizde elinize yapışıyorsa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz.
Sevgilerimle Zehr@
Aynı tarifi haşlanmış patatesle yapıyoruz bizde. Bayat ekmekle daha iyi olmuş. Ekmekler değerlenir.
YanıtlaSilHoş geldiniz sevgili Sevginin Ruhu,eminim patatesli de çok güzel oluyordur.Sevgilerimle Zehr@
YanıtlaSilAntep yemeklerine bayılırım ama hiç bimiyordum bunu, teşekkürler, emeklerine sağlık.
YanıtlaSilİyiki YAPMIŞsın enfes görünüyor
YanıtlaSilDeneyeceğim en kısa zamanda.
Sevgiler
Sevgili Noblesse bilmediğin daha nice Antep yemeği vardır..Benim bile var:)))
YanıtlaSilSevgili Yelda bence de en kısa zamanda denemelisin, çok kolay ve çok lezzetli..Sen de YAPMAlısın:)))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor lezzetide harika olmalı teşekkürler tarif için sevgiler dostçakalın
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor asıcımm afiyetler olsun...Hepinizi öpüyorum...
YanıtlaSilSevgili Nesli hoşgeldin:)Haklısın çok lezzetli oluyor;sen de YAPMA'lısın:))
YanıtlaSilAsıcım teşekkür ederim:) Biz de seni çok öpüyoruz,çok özledik..
YanıtlaSilköftenin her çeşidini çok seviyorum. Bulgursuz sadece ekmelisini yapmıştı, yemiştim, her gittiğimde de yapar.
YanıtlaSilZeynep'cim ben de bir köfte canavarıyım;hele çiğköfteyse:))))
YanıtlaSilElinize sağlık.
YanıtlaSilHemen yapacaklarımın en başında.
sevgiler.
Sevgili Belgin hoş geldiniz:)Teşekkürler,bence de YAPMA'lısınız:))Sevgilerimle
YanıtlaSil