HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





22 Haziran 2016 Çarşamba

Ev Yapımı Meyve Suyu

Merhabalar. .
Yazsal çalışmalara devam ediyoruz efendim..Eğer sizinde , ağaçtan toplama gibi imkânlarıniz varsa , bir yığın meyveyi nasıl ziyan etmeden değerli hale getiririm düşünceniz vardır tabi değil mi? İşte yöntemlerden biri meyve suyu yapmak..Nasıl mı? Çok kolay.Tarif sevgili , canım arkadaşım Sevcan 'a ait..
4-5 kilo meyve
1 su bardağı  temiz su
3 küçük su bardağı  şeker
5-6 adet limon tuzu
  DİP NOT : İsteyen şekersiz de yapabilir..Ya da cok daha az koyabilir.

Benim meyvelerim kırmızı erik , yaz armutu , yaz elması, kiraz ve buraya (Gökçeada ) özgü karadut idi..Siz tek bir meyveden de yapabilirsiniz. Benimki karışık meyve suyu oldu..

Meyveleri çekirdeklerinden ayikliyoruz.Bir bardak su ile pişirmeye başlıyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra, 15 , 20 dakika daha pişiriyoruz.Meyveniz az sulu ise 15 dakika yeterli. .
Daha sonra 3 su bardağı şekeri ve limontuzunu ilave ediyoruz .10 dakika daha pişirip , ocağı kapatıyoruz. El blenderi ile ezip , sıcak sıcak, steril kavanozlara , yeni kapaklar ile doldurup , ters çeviriyoruz.Soğuyuncaya kadar bekletiyoruz.
Daha sonra , bayramda misafirlerimize ikram ederken soğuk su ile açıyoruz. (Konsantre olduğu için )
Bence denemelisiniz , yaparsanız afiyet olsun , kolay gelsin..
Sevgilerimle Zehra. .







6 yorum:

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

Süper bir fikir ellerinize sağlık.
sevgiler nese

hepsusluydum dedi ki...

Teşekkürler Neşe 'cim , benden de sevgiler. .

kadriye dedi ki...

Ben genelde vişneleri derin dondurucuya koyup yapıyorum meyve suyunu ama bunuda denemek isterim. Teşekkürler.

hepsusluydum dedi ki...

Sizin ki de iyi bir yöntem ancak, çok meyve için bu yöntem etkili. .denerseniz , memnun kalırsınız. .kolay gelsin Sevgiler

Gezgin Kova dedi ki...

Karışık olarak yapılması iyi fikir. Afiyetle tüketin.

hepsusluydum dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili Gezgin Kova ..sevgiler