Herkese merhaba..
Uzun zamandır yazamıyordum , sağlık problemlerim nedeniyle. .Çok şükür şimdi iyiyim..Beni merak eden blog dostlarıma çok teşekkür ediyorum.
Gündeme hiç değinmeyecegim , içim cok acıyor çünkü. .Şu anda evde olsam , bir kadeh içeceğim bir likör tarifi vereyim o zaman. .Bu yılbaşında, Antalya'da bir dostun bahçesinden topladığım limonlarla, İtalyanların ünlü limoncellosunu yaptım. Yapımı uzun süren ,birazcık özen gerektiren limoncello, buz gibi soğutulup içildiginde , oh iyi ki yapmışım dedirten cinsten 😀
Gelelim nasıl yapılacağına..
Malzeme :
Bir kilo kalın kabuklu limon
Bir şişe votka
300 gram şeker
350 ml su
Yapılışı
Limonlar , güzelce yıkanıp , iyice kurulanacak.
Rendenin ince tarafıyla , kesinlikle beyaz kısmından alinmayacak şekilde rendelenecek. Beyaz kısmından alirsaniz eğer, kararma yapar. Sarı rengi elde edemezsiniz.
Rendelenmiş kabuklar , votkanin içine konur.
Ağzı sıkıca kapatılır.Şişenin her tarafı , aliminyum folyo ile kaplanir.Açılmasın diye bir de streç folyo ile kaplanır.Böylece, hiç hava ve ışık almamasını sağladıktan sonra , yatay bir şekilde, 40 gün beklemeye alınır. Zor kısmı burası işte. Mümkün olduğunca, şişe yerinden oynatılmaz.
40 günün sonunda, su ve şeker karıştırılır, şeker eriyinceye kadar ısıtılıp , soğumaya bırakılır.
Şişenin ağzı açılır. Temiz bir kabin içerisine, çok ince bir tulbent veya kahve filtresi ile votka süzdürülür.
Daha sonra , şekerli su ile karıştırılıp , yeniden şişelere konulur. Hepsi bu kadar.Buzdolabında saklayin ki herzaman, soğuk için limoncellonuzu..Afiyet olsun.Kesinlikle yapmalısınız. Yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırdigina inanan İtalyanlar, haksız değil inanın 😀
Muhteşem kokusu ve sarı rengiyle de ,kahveye nasıl da yakışıyor..Off canım çekti, evde olaydım, iyiydi. .
Sevgilerimle Zehr@