HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





14 Mart 2015 Cumartesi

Süslü Yumurta- Dekupaj Yöntemi İle Yumurta Süsleme

Herkese merhaba;
Mevsimlerden en çok baharı severim..içimizin rengarenk,cıvıl cıvıl olması için bir yığın sebep bulabiliriz baharda..Öyle ya başka hangi mevsimin bayramı var?
Konuyu yumurtalara nasıl bağlayacağımı bilemedim şimdi ama siz anladınız beni di mi ?
Boyanmış yumurtalar hep ilgimi çekmiştir ve yapmak istemişimdir.İşte yaklaşan Nevruz Bayramını bahane ederek bu yumurtaları yaptım..Nevruzla ne ilgisi var derseniz, Azerbaycan'da Nevruz Bayramı kutlamalarında rengarenk yumurtalar boyanırmış meğer..Bizde neden olmasın canım :)))
Benim yumurtalarım da tam da bahar gibi oldular.
MALZEMELERİM
Peçete
Dekupaj tutkalı
Iyı bir fırça
Tabi ki yumurta :)

Yumurtaları iyice yıkayıp ,kuruluyoruz.
Yumurtayı biz bezin üzerine yatay yatırıyoruz.
Kalın bir yorgan iğnesi ile karşılıklı tepelerden deliyoruz,bu işlemi yaparken sert bir cisimle hafifçe iğneye vurarak yapabiliriz.
Deliklerden biri biraz büyükçe olmalı ki diğer delikten üflediğimizde yumurtanın içini tamamen boşaltabilelim.Tamamen boşalttığımız yumurtanın içini su ile temizliyoruz.Kuruduğundan emin olduktan sonra süsleme aşamasına geçebiliriz..
Peçetelerimizi katlarından ayırıyoruz.Sadece desenin olduğu katı kullanıyoruz.Desenleri keskin bir makasla kesiyoruz.Dekupaj tutkalımızı kullanarak yumurtamıza yapıştırıyoruz.Potluk yapmamaya özen gösteriyoruz.Benim dekupaj tekniği ile ilk çalışmam olduğu için biraz potluklarım oldu tabi ki.
Peçetelerimi Yeşilköy pazarından çok uygun fiyata aldım. Ve en sevdiğim desen olan Cath Kidston. desenlerine sahip peçeteler ..
İşte fotoğraflar,mutlu baharlar herkese












Sevgilerimle Zehra..S