HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





21 Temmuz 2015 Salı

Fesleğen Likörü- Basilcello

Merhaba herkese,
Gündem acı,gündem iç yakıcı...Dünden beri paramparçayız bizlerde, gençliği elinden alınan, masum üniversiteli çocuklarımız gibi..Çok üzgünüm..
Post konuma gelince; fesleğen likörü efendim..Fesleğen en sevdiğim yeşilliklerden biridir.Her yaz mutlaka yetiştiririm bahçemde..Pesto sos yaparım onlardan..
Bu sefer de likör yaptım,sevgili Beste'nin tarifi. ( bestenin naneleri ) Ondan çok şey öğrendim.Teşekkürler Beste'cim..
Tarifimize gelince;

MALZEMELER
Bir veya iki demet iri yapraklı ,yenebilir fesleğen
Bir şişe votka ( iki küçük boy kullandım)
500 gr şeker
600 gr su
YAPILIŞI
Ayıklanıp yıkanan yaprakların üzerine votka eklenir.İki üç gün bekletilir.Yapraklar çıkartılıp, süzülür.
Şeker ve su kaynatılıp,soğutulur.
Süzülen alkol ve kaynatılıp soğutulan şerbet birbirine karıştırılır.Şişelenir.İki hafta bekledikten sonra içmeye hazırdır..Ben tam şişeleme yaparken ,bir konuğumuz geldi,ikram ettim çok beğendi..İki hafta sonra tadı nasıl olur tahmin bile edemiyorum :)






Umudumu yitirmek istemiyorum,barıştan yana ,sevgiden yana ,aydınlık günlere uyanmak dileğimle sevgiler herkese ,Zehra..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bayan süslü arkadaşım ellerine saglik ne guzel olmuştur.Cok güzel işler yapiyorsun Sehnaz

hepsusluydum dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım arkadaşım Şehnaz,özledim seni...

Ilhan Ucer dedi ki...

Likör tarifi ararken bloğunuzu keşfettim, müsadenizle takipçiniz oldum. Reyhan dedikleri değil mi yenen türü demişsiniz. Zehra hanım elinize sağlık süper.

hepsusluydum dedi ki...

Teşekkürler Ilhan bey..Reyhan farklı,iri yapraklı fesleğen farklı..Reyhanın rengi koyu mor,fesleğen ise yeşil kalıyor..Fotoğraflarda kullandım zaten..Teşekkürler