HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





13 Nisan 2015 Pazartesi

Portakal Çiçeği Reçeli

Herkese Merhaba
Çocukluğumdan çok iyi bildiğim portakal çiçekleri ve kokusunu, yeniden yaşamak için ,geçtiğimiz hafta gerçekleşen Adana Portakal Çiçeği Festivaline gittik arkadaşlarımızla..Güzel bir gezi,mis kokulu bir gezi,rengarenk bir gezi oldu.Festivalde herkesin başındaki model model taçlar harikaydı.Kimi portakal çiçeği ,kimi portakal idi..Tabi ki biz de aldık birer tane :)
Yürüyüşler sırasında her portakal veya turunç ağacının altında minik molalar verdik,kokladık doyasıya..birer ikişer de çiçeklerinden ödünç aldık.Topladığımız çiçekleri İstanbul'a getirince,birazından tadımlık reçel birazından da likör yaptım.Reçel tarifi, tuzekmek sitesinin yazarı, sevgili Sare Terzioğlu'na ait.Çok teşekkür ediyorum ona.
Gelelim reçelimizin nasıl yapıldığına;
MALZEMELER
1 ölçü portakal çiçeği taç yaprakları
2 ölçü şeker
3 ölçü su

Limon tuzu (küçük bir parça)

Portakal çiçeklerinin taç yapraklarını ayıkladım,özenle yıkadım.Bu işlemi yaparken mis koku başımı döndürdü :) İki kez,soğuk su ekleyip haşlayıp, suyunu değiştirdim,süzdüm.Haşlama sularını dökmedim,kavanozlarda bekliyor.Kim bilir ne yaparım onlardan..
Şekeri,suyu ve taç yaprakları büyükçe çelik bir tencereye koyup ,bir buçuk saat kadar kaynattım.Soğuduktan sonra kavanozlara doldurdum.Kavanozları tabi ki süsledim..Likör tarifini de bir sonraki postta paylaşırım artık:)
Mis kokulu baharlar diliyorum hepinize..





Taçlarımızı da zevkle taktık ve gezdik Adana sokaklarında..

Sevgilerimle Zehra..