HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





11 Eylül 2014 Perşembe

Domates ve Kırmızı Biber Sosu

Merhaba herkese..
Malum sonbahar,her evde kış hazırlıkları..Hem yorucu hem zevkli..Umarım sağlıkla ve huzurla yeriz hazırladıklarımızı ..
Her yıl domates konservesi yaparken,robottan geçirdiğim domatesleri steril kavanozlara doldurup,ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra kavanozları sıcak suda kaynatırdım.Bu yıl farklı bir yöntem denedim,yine çoğunuzun bildiği sıcakken kavanozlara doldurup,ters çevirme yöntemi..
Gelelim nasıl yapıldığına..
İstediğiniz miktarda domatesi robotta çekin.
Yine istediğiniz miktarda kırmızı biberi robotta çekin.
İkisini büyükçe bir tencereye koyup kaynatın.Oluşan köpükleri atmayı ihmal etmeyin.Yaklaşık bir saat kadar kaynatırken,arada karıştırmayı unutmayın.
Daha sonra ocağın altını kapatın,tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp,aradan el blenderini sokup çırpın.( Sıçramayı engellemek için)
Daha sonra  alüminyum süzgeçten geçirin.Büyük bir servis kaşığı ile bunu rahatlıkla yaparsınız. Zaten robotta çektiğiniz için  çok çabuk süzülecektir.Çıkan posayı atın.
Tekrar tencereye koyup bir iki taşım daha kaynatın. İstediğiniz miktarda tuz ekleyin.Kaynar kaynar haldeyken steril kavanozlara koyup,ağzını yeni kapaklarla kapatıp,bezlerin üzerine ters çevirin..
Yoğun bir sos elde edeceksiniz.Biraz zahmetli ama gerçekten çok lezzetli oluyor.Bu sosla domates çorbası,makarna sosu,ve et yemeklerinde sos yapımında kullanabilirsiniz.


Herkese kolay gelsin,afiyet olsun.Sevgiler Zehra