HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





4 Haziran 2014 Çarşamba

Enginarlı Kabak Kavurma

Herkese merhaba:)
Bir türlü gelmek bilmeyen yaz için bir yemek tarifim var. :)Yazın sıklıkla yaptığım,hafif ve lezzetli bir yemektir kendileri..
Kabak Kavurması
MALZEMELER
3-4 adet taze soğan
3-4 adet taze sakız kabağı
1 adet enginar
Bir orta boy domates
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Maydanoz (süslemek için)
İstediğiniz çeşit peynir (süslemek için)
Birkaç adet ceviz (süslemek için)

YAPILIŞI
Soğanlar ve sarımsak incecik kıyılır.Zeytinyağında kavrulur
Uzunlamasına dörde böldüğümüz kabaklar da incecik kıyılır.
Enginar çok çok ince doğranır.
Kavrulan soğanlara,kabaklar ve enginar  eklenir Kabukları soyulmuş, incecik kıyılmış domates de eklenir.Kavrulmaya devam edilir.
Tuz ve karabiber eklenir,ocağın altı iyice kısılır.Suyu çekinceye kadar pişirilir.Altı kapatıldıktan hemen sonra ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş peynir serpiştirilir ve ağzı kapatılır.Servis anında  ceviz ve kırmızı pul biberle servis edilir.Afiyet olsun.

NOT: Enginarsız da olabilir ancak çok yakıştığını söylemeliyim.
Sevgilerimle Zehra