HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





2 Eylül 2013 Pazartesi

Közlenmiş Biber Konservesi

Herkese merhaba
Kış hazırlıkları sonlanmak üzere..Artık kış gelebilir :) Közlenmiş biberle yapılan mezelerin tadına doyum olmaz değil mi? Evet gelelim nasıl yapıldığına..
Etine dolgun kırmızı biberleri odun ateşinde közledim.
Kabukları soydum,tohumlarını ayıkladım.Tamamen ayıklamadım çünkü  arada kalan tek tük tohumların görüntüsünü ve tadını çok seviyorum.
Biberleri doğramadım,bütün bütün kaldılar.
Daha sonra yeteri kadar zeytinyağı, yeteri kadar sarımsak,yeteri kadar sirke ve yeteri kadar tuz ekleyip hepsini iyice karıştırdım.
Kavanozlara doldurdum,yeni kapaklarla sıkıca kapattım.
NOT: Sos eklemeden de doldurabilirsiniz..
Derin ve büyük bir kazanın içine dizdim.Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip odun ateşinde kaynattım.
Kaynamaya geçtikten yarım saat sonra ,kazanı ateşten indirdim.Su iyice soğuduktan sonra da kavanozları çıkardım.Başta da dedim ya, artık kış gelebilir,közlenmiş biberler de hazır..Hadi bakalım sıra sizde :)



Herkese sevgiler Zehr@

4 yorum:

Tülin Çekmeceligil dedi ki...

Zehra'cım, gerçekten muhteşemsin.
İlgi ile izliyorum seni...

hepsusluydum dedi ki...

Tülin'cim emekli olunca kendimi bu işlere adadım :) Doğal ve sağlıklı beslenme..Çok öpüyorum seni, sevgiler

MAVİANNE dedi ki...

offf çok kıskandım :)
ben de istiyorum
ne beceriklisin
ellerine sağlık

hepsusluydum dedi ki...

:) Çok teşekkürler Mavi arkadaşım..Benim hiç kuşkum yok sen de beceriklisin,sevgiler