HOŞGELDİNİZZZZZEHR@

hepsüslüydüm...SÜSLÜ BLOGA HOŞGELDİNİZZZzehr@





26 Ağustos 2013 Pazartesi

Biber Salçası

Herkese merhaba:)
Kış hazırlıklarına devam ediyoruz efendim..Bu kez biber salçası yaptık.Vereceğim ölçüler sizi şok edebilir ama biz Antepliler çok salça tüketiriz.Ki benim ölçülerim yine de az :)
Gelelim nasıl yapıldığına;
23 Kilo tatlı kırmızı biber
42 Kilo acı kırmızı biber
Biz silerek yaptık,sulanıp elimizi yakmasın diye.
Güzelce ayıklanır ve güneşe serilir.
Bu işlem biberlerin solması içindir.
Bir gün sonra sanayi tipi makinede çekilir.
Tepsilere konulur ve Güneş'e serilir..
3-4 gün sonra  tuzlanıp kavanozlara doldurulacak ve salçamız hazır olacak.
Yaklaşık 10-12 Kg salçamız çıkacak..









Hüseyin abi yetiştirdiğin şahane Antep biberleri için teşekkür ediyorum.

Herkese sevgiler Zehr@